زمانی که شما مهمان خاصی را به خانه یا دفتر کار خود دعوت میکنید، لازم است که نحوه برخورد و آداب پذیرایی از او را نیز بلد باشید. هرچه مهمان رسمیتر باشد (به ویژه مهمانهای رسمی در شرکتها)، پذیرایی از او نیز به رعایت نکات بیشتری نیاز دارد. در این مطلب نحوه پذیرایی vip را شناخته و آداب و جزئیات این امر را باهم بررسی خواهیم کرد.
طریقه درست دعوت از مهمان رسمی
اگر قرار است که به جای یک نفر، چند مهمان رسمی داشته باشید، قبل از هر چیزی تعداد دقیق مهمانان خود را مشخص کنید. در تهیه لیست مهمانان خود، به اشتراکات شخصیتی آنها توجه داشت باشید. اگر اختلافات شخصیتی و رفتاری مهمانهایتان زیاد است، آنها را به صورت جداگانه دعوت کنید. همچنین باید پیش از حضور مهمانها، زمانی که آنها حرفی باهم ندارند را پیشبینی کرده و برای از بین بردن سکوت و جلوگیری از کسل کننده شدن فضا، برنامه یا حرفهایی را برنامهریزی کنید.
وقتی قرار است مهمانی یا جلسه به صورت رسمی پیش برود، دعوت از مهمانان هم باید به شکل رسمی انجام شود. در این شرایط بهتر است برای آنها دعوت نامه کتبی ارسال کنید. در صورتی که امکان این کار برای شما فراهم نباشد، طی یک تماس تلفنی یا یک پیام با متن رسمی، دعوت خود را اعلام کنید. در متن دعوت نامه خود تمام اطلاعات مربوط به مهمانی مانند زمان، مکان و سایر جزئیات را به طور دقیق و واضح شرح دهید. دقت داشته باشید که در این متن از گفتن سخنان بیهوده و حاشیهای پرهیز کرده و متن دعوت خود را بیدلیل طولانی نکنید.
نحوه پذیرایی از مهمان رسمی
یکی از مسائلی که همیشه هنگام دعوت از مهمانان رسمی اهمیت بالایی دارد، بلد بودن آداب پذیرایی و ایفا کردن نقش یک میزبان خوب است. برای اینکه بتوانید پذیرایی با کیفیتی از مهمان خود داشته باشید، باید از قبل اطلاعات کافی در این باره کسب کنید. پذیرایی با کلاس از مهمان شامل: دعوت رسمی، انتخاب لباس مناسب، نحوه صحیح رفتار، آماده کردن اقلام پذیرایی، رعایت زمانبندی درست برای پذیرایی از مهمان و موارد زیاد دیگری میشود.
آداب خوشآمدگویی به مهمان و استقبال از او را رعایت کنید. بهتر است که هنگام ورود مهمان پشت درب ایستاده و با لبخند از ورود او استقبال کنید. سپس او را تا اتاق شخصی خود یا هر محل دیگری که برای پذیرایی ترتیب دادهاید، همراهی کنید. اگر قبلا با شخص مهمان در ارتباط نبوده و از او شناخت ندارید، هنگام خوش آمدگویی و دست دادن با او، خودتان را در قالب نام و سمتی که دارید معرفی کنید. یعنی به طور مثال بگویید که من {نام خودتان} هستم، مدیر شرکت {نام شرکت}.
پذیرایی ساده و شیک از مهمان
لزومی ندارد که برای پذیرایی از یک مهمان رسمی و خاص، حتما مبلغ زیادی را صرف تدارکات کنید. گاهی با پرداخت هزینه کم و معقولی میتوان یک پذیرایی ساده و شیک از مهمان به عمل آورد. برای این کار یک لیست از هرآنچه که برای پذیرایی از مهمانتان نیاز دارید، تهیه کنید. دقت کنید که از نوشتن اقلام غیرضروری و گران قیمت بپرهیزید. اگر مهمان را به صرف ناهار یا شام دعوت کردهاید، اقلامی که برای غذا نیاز هستند را نیز وارد لیست کنید. در غیر این صورت (به طور مثال اگر برای عصرانه یا ساعات قبل از ظهر دعوت شده است) میتوانید برای پذیرایی از بستنی، قهوه، کیک و خوراکیهایی از این قبیل استفاده کنید.
مورد دیگری که شما را در پذیرایی با کلاس اما با قیمت مناسب یاری میکند، این است که از خرید مواد غذایی و خوراکیهایی که اسم جدید یا برند لاکچری دارند، خودداری کنید. از همان برندها و فروشگاههایی خرید کنید که قبلا محصولات آنها را امتحان کرده و رضایت داشتهاید. چون قطعا میدانید که بسیاری از برندهای موجود در بازار به بستهبندی و ظاهر محصولات خود اهمیت زیادی میدهند اما کیفیت محصولاتشان تعریف چندانی ندارد.
نحوه پذیرایی میوه
همانطور که میدانید، میوه عضو جدا نشدنی پذیرایی از مهمان است. فرقی ندارد که مهمانی شما رسمی و کاری باشد یا یک دورهمی ساده با دستان صمیمیتان. در بیشتر مواقع، پذیرایی به هر نحوی هم که انجام شود، حتما شامل میوه خواهد بود. نحوه پذیرایی با میوه در حالتهای متنوعی میتواند انجام شود. چند ایده برای نحوه پذیرایی میوه عبارتند از:
قالب یخهای میوهای
یک ایده بسیار شیک و جالب برای استفاده از میوه این است که تکههای میوه را در ابعاد نسبتاً ریز خرد کرده و داخل قالبهای کوچک یخ بریزید. سپس مابقی حجم قالبها را با آب پر کرده و اجازه دهید تا یخ بزند. حالا تکههای یخ میوهای دارید که میتوانید در انواع نوشیدنیها مانند شربت، شِیک، نوشیدنیهای گازدار و حتی آب استفاده کنید. انتخاب میوههایی مانند توت فرنگی، تمشک، پرتقال، سیب، لیمو ترش و… جلوه بسیار زیبا و قابل توجهی به نوشیدنیهای شما میبخشند.
درست کردن شربتهای مختلف
جدا از انواع شربتهایی که در طعمهای متنوع در فروشگاهها وجود دارند، از میوههای فصل برای درست کردن شربتهای طبیعی استفاده کنید. حتی اگر علاقهای به شربتهای میوهای ندارید، میتوانید از عرقیجاتی مانند بیدمشک، بهار نارنج، سکنجبین، نعنا و… استفاده کنید. به خصوص اگر مهمانی شما در فصل تابستان برگزار میشود، گزینههای فراوانی برای درست کردن شربت و پذیرایی از مهمان خود دارید. برای تزئین لیوانهای شربت هنگام سرو از برش میوههایی مانند پرتقال، لیمو یا برگ نعنا به همراه تکههای یخ استفاده کنید تا زیبایی لیوان شربتتان دوچندان شود.
اسموتیهای میوهای
علاوه بر دو مورد قبلی یعنی شربت و تکههای یخ میوهای، اسموتیهای میوه هم گزینه بسیار خوبی برای پذیرایی شیک از مهمان هستند. میوههای مورد نظرتان را انتخاب کرده، برش زده و در فریزر بگذارید تا یخ بزنند. میتوانید از ترکیب چند میوه هم استفاده کنید. سپس آنها را از فریزر خارج کرده و داخل مخلوط کن بریزید. برای چند دقیقه دستگاه را روشن کنید و به اندازهای پیش بروید که میوهها به حالت پوره درآمده و قابل نوشیدن باشند. این نوشیدنی صرفا مختص فصل تابستان نیست و در هر فصلی که باشید میتوانید از میوههای همان فصل برای درست کردن اسموتی استفاده کنید.
پذیرایی با میوه خشک یا همان چیپس میوه
یکی از روشهایی که طی سالهای اخیر رواج پیدا کرده، خشک کردن انواع میوهها و تبدیل آنها به چیپسهای میوهای است. برای این کار از میوههایی مانند پرتقال، سیب، انبه، توت فرنگی، نارگیل، نارنگی، آناناس، کیوی، موز و… استفاده میشود. البته به دلیل خشک کردن میوهها با دستگاههای ویژه، مبلغ خرید چیپسهای میوهای آماده از فروشگاهها نسبتاً بالاست و در صورت نیاز به صرف هزینه کمتر، میتوانید خودتان چیپس میوه درست کنید.
همانطور که مشاهده میکنید انواع و اقسام روشهای متفاوت برای استفاده از میوه در پذیرایی از مهمان رواج دارد. با جستوجو در شبکههای مجازی به تعداد زیادی از این ایدهها دست پیدا خواهید کرد.
نحوه پذیرایی با نسکافه
اگر قصد دارید که برای پذیرایی از مهمانان خود از نوشیدنیهای گرم استفاده کنید، نسکافه یکی از گزینههای کم هزینه است. البته که در فرهنگ ایرانی، چای عضو جدایی ناپذیر مهمانیهاست اما نسکافه هم یک نوشیدنی متداول و در عین حال ارزان قیمت است. برای سرو نسکافه هم میتوان از آب جوش استفاده کرد و هم از شیر گرم. پذیرایی با نسکافه با دو روش معمول و متداول انجام میشود؛ در حالت اول میتوانید از نسکافههای بستهبندی شده یا به اصطلاح ساشهای استفاده کنید و به همراه یک فنجان آب جوش یا شیر گرم از مهمانان خود پذیرایی کنید. در این صورت زحمت باز کردن ساشه نسکافه و مخلوط کردن آن با آب جوش یا شیر بر عهده مهمان خواهد بود. در حالت دوم نیز میتوانید از نسکافههای فله یا بسته بندیهای بزرگتر استفاده کنید. در حالت دوم باید قبل از سرو، آن را کاملا آماده کرده و فنجان نسکافه را برای مهمان بیاورید.
استفاده از پکهای آماده ویژه پذیرایی
در این مقاله در رابطه با نحوه پذیرایی vip از مهمانان اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دادیم. اما در صورتی که مهمانی رسمی شما در یک شرکت برگزار شده و تعداد مهمانها از کمی زیاد باشد، میتوانید به جای تدارک جداگانه اقلام پذیرایی، از پکهای آماده استفاده کنید. این پکها به دلخواه شما و طبق سلیقه خودتان میتواند شامل انواع میوه، آبمیوه، شکلات، شیرینی، کیک، بیسکوییت و سایر تنقلات باشند. با سفارش پکهای آماده ویژه پذیرایی دیگر نیازی نیست که نگران پذیرایی از مهمانها باشید. همچنین هزینه و زمان جداگانهای برای خرید هر یک از اقلام پذیرایی صرف نخواهید کرد. برای تهیه پکهای ویژه پذیرایی فقط کافی است که در سایت پکتو، پک مورد نظر خود را به همراه تعداد مهمانهایتان مشخص کنید. سپس زمان و محل برگزاری جلسه یا مهمانی خود را وارد کنید. تنها با صرف چند دقیقه کوتاه، کار شما انجام شده و در زمان و مکان مورد نظر، پکهای پذیرایی از مهمانانتان را تحویل خواهید گرفت.